Ekonomi

“Tüketici Doğal Bal Yesin Diye Ar-Ge Merkezimizi Paydaşlarımıza Ve Herkese Açmaya Hazırız!”

İşini sadece doğal balı tüketicilere sunmakla sınırlamayan Balparmak, Ar-Ge Merkezi’nde yaptığı analizler ve balda taklit ve tağşiş tespiti için geliştirdiği yeni yöntemlerle sektördeki iddiasını ortaya koyuyor. Balda tağşiş göstergesi olan esmer pirinç şurubunun tespiti ve ihracata engel olan C4 Şeker Oranı Yönteminin çam balı özelinde geliştirilmesi konusunda değerli çalışmalara imza atan Balparmak, tüketicileri doğal bala ulaşın.

Kurulduğu günden bu yana bal ve diğer arı ürünlerini doğal haliyle tüketicilere ulaştıran Balparmak, Ar-Ge Merkezi’nde yaptığı analizler, taklit ve tağşişi önlemek için geliştirdiği yeni yöntemlerle departmana katkı sağlamaya devam ediyor. ve bilimsel çalışmalar. Balparmak Yürütme Kurulu Başkanı İhtimam Altıparmak, seçtikleri balı gıda güvenliği ve hijyen kapsamında titizlikle analiz ettiklerini, Balparmak Ar-Ge Merkezi’nin uzman ekibi ve altyapı imkanları ile bal ve diğer arı çalışmaları konusunda bilimsel araştırmalar yürüttüklerinin altını çizerek, ve tağşişi tespit etmek için yeni yöntemler geliştirdiklerini.

Bal ve Diğer Arı Ürünleri-Kalite-Kontrol Laboratuvarı’nın (APİLAB) Türkiye’nin tek, Avrupa’nın ise en kapsamlı 4 bal ihtisas laboratuvarı olduğunu belirten Altıparmak, istiyoruz. Bu nedenle Ar-Ge Merkezimizi doğal bala ulaşmak ve ürünlerinin analizlerine destek olmak isteyen herkese açmaya hazırız. Sattığı balın doğallığından şüphe duyan market ve markalar merkezimizin tecrübesinden faydalanabilir.”

“Türkiye’nin en büyük markalı, ambalajlı, süzülmüş bal ihracatçısıyız”

Tüketicilerin Balparmak’a ve çalışmalarına duyduğu güvene dikkat çeken Altıparmak, bu inancın Türkiye ile sınırlı olmadığını belirterek, şöyle devam etti: “Yurt dışında da markamıza büyük bir güven var. Şubemizin birbiri ardına ihracat başkanı olmamız da bunun bir sonucu… Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Japonya, Singapur, Kıbrıs, Azerbaycan gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük markalı, ambalajlı süzme bal ihracatçısı konumundayız. Avrupa’da yöresel ve gurme ürünlerin satıldığı marketlerin yanı sıra zincir marketlerin de raflarındayız. Önümüzdeki dönemde özellikle katma değerli ve fonksiyonel çalışmalarımızla Orta Doğu ve Kuzey Amerika gibi yeni pazarlara girmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Avrupa ülkelerinde ulusal zincir marketlerdeki varlığımızı koruyarak bölgede genişlemeye devam edeceğiz” dedi.

“Balda kahverengi pirinç şurubunun göstergesi olan bileşeni tespit edebildik”

Balparmak Ar-Ge ve Kalite Müdürü Dr. Emel Damarlı ise 20 kişilik bir grubun görev yaptığı Balparmak Ar-Ge Merkezi’nin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Son teknolojilerle donatılmış ve üstün cihazlar, sahte ve tağşiş tespiti, botanik menşeili, biyoaktif (sağlık açısından faydalı) moleküllerin tespiti gibi birçok konuda geniş bir yelpazede ve hassasiyetle tüm arı eserlerinin tespiti ve kalıntı seviyelerinin belirlenmesi gibi çalışmalar yürütüyoruz. Geliştirdiğimiz yeni yöntemlerle balda taklit ve tağşişin önüne geçmek için değerli adımlar atıyoruz. Bunlardan biri de balda kahverengi pirinç şurubu varlığını tespit eden dünyada ilk olan yeni yöntemimizdir. Geliştirdiğimiz bu yöntem dünyanın en saygın bilimsel dergilerinden biri olan “LWT Food Science & Technology”de yayınlanarak dünya literatürüne girmiştir. Dünyada bir ilk olan bu yöntem için patent başvurusu da yaptık. Tüm bu çalışmaları alanında uzman meslektaşlarımla birlikte yürütüyor, kongre, konferans ve seminerler ile bilimsel hakemli dergilerdeki yayınlarımız aracılığıyla ulusal ve uluslararası arenada paydaşlarımızla paylaşıyoruz.”

Balparmak çam balı ihracatının önünü açtı

Balparmak Ar-Ge merkezinde yürüttüğü bilimsel çalışmalarla çam balı ihracatına büyük zorluk teşkil eden C4 Şeker Oranı Yöntemi’nin özellikle çam balı için geliştirilmesi konusunda da çok değerli bir çalışmaya imza attı. Balparmak Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdikleri ve yurt dışındaki referans laboratuvarları ile yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Damarlı, “Araştırmamızda dünyada uygulanan C4 analiz yönteminin çam balına uygun olmadığını gösterdik ve belirttik. farklı bir yöntem uygulanmalıdır. Bu yöntemi yurt dışındaki referans laboratuvarları ile paylaştık ve kabul gördü. Yeni geliştirilen bu yöntem sayesinde, tağşiş edildiği düşünülen balın aslında doğal bal olduğu anlaşıldı. Bu sayede ülkemize çam balı ihracatının önü açılmış oldu.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-urgup.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
casibommatadorbet
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
istanbul escort